Om KbWR

Knallebygdens Western Ryttare

 

 

Målsättning och historia

 

Målsättning

 

Vi ska vara en aktiv förening som i god gemenskap stödjer och främjar westernridningen i Knallebyggden och som satsar på såväl bredd som elit.

 

Vi fokuserar på:

 

  •     Säkerhet
  •     Kunskap
  •     Ungdom
  •     Samhörighet, trivsel och engagemang

 

 

 

KbWR är en ideell förening som bildades hösten 2003 av ett gäng som ville göra mer för Western ridningen i trakten. Vi var från starten ca 40 medlemmar. Vi har sedan starten kunnat se att intresset för vår förening ständigt ökar och nya medlemmar tillkommer för varje år.

 

Gemenskap och aktiviteter

Våra medlemmar är utspridda i hela Västsverige, med sätet mellan Borås och Ulricehamn. Åldersfördelningen på de tvåbenta är från dagisålder till pensionär. Vår gemenskap bygger på ett stort hästintresse och att vi skall ha kul tillsammans, detta gör vi genom träningar, föreläsningar, tävlingar, uteritter m.m. Du är välkommen oavsett om Du har häst eller bara vill umgås med likasinnade. 

 

KbWR är ansluten till WRAS,

Western Riders Association of Sweden.

 

WRAS har till uppgift att främja westernridningen i Sverige. Klubbarna är fördelade på fem distrikt, varav KbWR ingår i distrikt Väst. Som medlem i

KbWR är Du ansluten till WRAS, vilket är obligatoriskt för att tävla på WRAS klubbars olika tävlingar. Önskar Du mer information om WRAS hittar Du det på

www.wras.se .

 

KbWR´s målsättning

Vi ska vara en aktiv förening som med god gemenskap främjar westernridningen i Västsverige. Vi satsar på såväl nybörjare som elit. Vi fokuserar på: säkerhet, kunskap, trivsel, samhörighet och engagemang. Att hålla två tävlingar per år, en utav dessa är vår traditionella pingsttävling, Pre Summer Challenge. Den genomförde vi första gången 2011, det är en tvådagars tävling där vi anordnar såväl individuella samt lagtävlingar.